Dillkött

Kokt kött i bitar kallas också för frikassé men det serveras alltid i eller med en sås. Dillkött kan lagas av både kalv- och lammkött.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 1 kg kalv- eller lammkött av bringa, bog, rygg eller bröst
2 l vatten
1 msk salt
1/2 tsk vitpepparkorn
3 kryddnejlikor
1 gul lök
Sås:
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl buljong (kokspad)
1/2 äggulor
1/2 dl grädde
1 msk pressad citron
1/2 krm socker
3 msk hackad dill

Gör så här

Koka upp vattnet med salt. Lägg köttet i en kastrull och häll det kokande vattnet över. Lägg i kryddor och lök. Koka ca 1?1 1/2 timme. Ta grytan från värmen och låt det stå ca 20 minuter med locket på. Ta upp köttet, ta bort ben och ev senor. Skär det i så jämna bitar som möjligt. Håll det varmt. Smält fettet, rör i mjölet och späd med buljong. Sjud såsen ca 5 minuter. Ta den från värmen. Vispa ner gulorna blandade med grädden. Smaksätt med citron, socker och dill. Sjud upp under vispning. OBS! Såsen får inte koka nu. Häll såsen över köttet i karotten.Servera dillköttet med kokt potatis eller ris. Grönsaker är också gott till.
Visningar:
6630
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Dillkött recept
Dillkött med så..
över 2 månader
Dillkött ā la P
över 2 månader
Dillkött på kyc
över 2 månader
Dillkött med Di..
över 2 månader
Dillkyckling i
av UllaC
över 2 månader
Dillkött
över 2 månader