Dillkött

Mums så gott!!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg kalvbringa eller liknande (lamm går också bra)
2 morötter
1 - 2 gula lökar
1 bit palsternacka
2 vitlöksklyftor
1 msk timjan
1 msk vitpepparkorn
3 lagerblad
2 dl matlagningsgrädde
Maizena
Salt
Nymalen vitpeppar
1 - 2 msk ättika (12 %)
1 Ŋ msk strösocker
5 kvistar fin dill

Gör så här

Koka upp en gryta med saltat vatten. Skär köttet i grytbitar, 3 gånger 3x3 cm, lägg dem i vattnet och låt det koka upp ordentligt. Häll av köttet i ett durkslag och skölj det med kallt vatten. Rengör grytan och lägg tillbaka köttet. Häll på nytt kallt vatten så det täcker.

Skala och skär grönsakerna i fina bitar, vitlöksklyftorna delas på längden, lägg dem i gryta.

Stöt kryddorna lätt i en mortel och lägg dem i en tesil eller kryddpåse. Lägg också kryddorna i grytan, salt och koka upp. Låt sjuda i cirka 40 minuter.

Lyft upp köttet och grönsakerna, koka ihop buljongen cirka 10 minuter, tillsätt grädden och koka ytterligare några minuter. Red av med lite maizena utrört i kallt vatten, smaka av med ättika, socker, salt och peppar.

Vid servering blandas hackad dill ner i såsen, som slås över köttet och grönsakerna.
Visningar:
2909
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Dillkött recept
Dillkött med så..
över 2 månader
Dillkött ā la P
över 2 månader
Dillkött på kyc
över 2 månader
Dillkött med Di..
över 2 månader
Dillkyckling i
av UllaC
över 2 månader
Dillkött
över 2 månader