Dillkött, snabblagat

Dillkött brukar för det mesta vara gjort på kalv, lamm eller nötkött
som får koka länge i grytan. Jag har gjort en variant med strimlad
färsk skinka som kokar på betydligt kortare tid.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g färsk skinka
3 morötter (250 g)
3 palsternackor (200 g)
6 - 7 potatisar
7 1/2 dl hönsbuljong
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 tsk ättiksprit eller pressad citronsaft
1 krm strösocker
1 dl hackad dill
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar

Till servering:
bröd

Gör så här

1. Skär skinkan i ca 1/2 cm tjocka strimlor. Skala och skär morötter,
palsternackor och potatisar i ca 1 cm tjocka strimlor.
2. Koka upp buljong och lägg ner köttet. Låt koka upp och skumma.
Lägg ner morötter, palsternackor och potatis. Låt alltsammans
sjuda 5-6 min, eller tills grönsakerna är mjuka och köttet känns
mört.
3. Rör ut mjölet i grädden och häll ner det i buljongen. Låt koka
2-3 min. Smaka av med ättika, socker, dill, salt och peppar.
4. Servera dillköttet med bröd.
Visningar:
2233
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Dillkött recept
Dillkött med så..
över 2 månader
Dillkött ā la P
över 2 månader
Dillkött på kyc
över 2 månader
Dillkött med Di..
över 2 månader
Dillkyckling i
av UllaC
över 2 månader
Dillkött
över 2 månader