Dinkellimpa med blåbär & solrosfrön

Gott och nyttigt bröd som bakas på bikarbonat istället för jäst.

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 limpa
Dinkellimpa med blåbär & solrosfrön

Ingredienser

2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
6 dl dinkelmjöl
1/2 dl krossat linfrö
1 dl torkade, hackade aprikoser
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
2 nypor flingsalt
3 dl mild lättyoghurt
1 dl vatten
1 dl blåbär, färska/frysta
1 msk kanel
2 tsk kardemumma
1 msk kallpressad rapsolja + lite extra att smörja formen med

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, blåbär, vatten och rapsolja. Blanda väl. Smörj en limpform med lite rapsolja. Häll över smeten/degen. När man bakar på dinkel är degen kladdig. Det ska den vara. Då blir brödet saftigt. Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timma. Ta ur brödet och låt det svalna på galler.

Perfekt att frysa in i skivor och ta fram som nybakat varje frukost.
Visningar:
4221
Sparat:
68

LIKNANDE RECEPT

Mini dinkellimp..
över 2 månader
Dinkellimpa med
av HKH
över 2 månader
Dinkellimpa med
över 2 månader
Dinkellimpa med
av Fin
över 2 månader