Djävulskaka

En form av kladdkaka som har ett litet "underligt" beteende, nämligen det rinner chokladsås om den när man stjälper upp den, och så ska det vara. ett fat med lite förhöjd kant är att rekomendera!

Betyg (1 röst)
Antal personer
5-7

Ingredienser

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1½ socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bakpulver
1,25 dl mjölk
2-3 msk kakao
2 msk smält margarin

Chokladsås.
1 dl socker
2 msk kakao
1 dl brun farin
2 dl kokande vatten

Gör så här

Rör ihop ingredienserna till kakan och häll i en smord ej bröad form.
Blanda de torra ingredienserna till choladsåsen och häll över kakan.
Koka upp 2 dl kokande vatten och häll över kakan.
Grädda i 175 grader i 45 min.
Stjälp upp kakan med en gång.
Servera med vispad grädde
Visningar:
5873
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Djävulskaka
av Bodil56
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR