Dopp - i - kopp

Ett norrländskt recept till mandelpotatis, som spritts över landet av hovkocken Werner Vögli.
Hans absoluta favorit bland svenska rätter.
passar precis lika till nykokt färskpotatis.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

700-800 g nykokta små färskpotatisar, eller mandelpotatis
75 -100 g smält smör
1 gul lök
ev. några msk hackad gräslök
salt
vitpeppar

Gör så här

Medan potatisen kokar hackar man löken fint och smälter smöret.
Fördela smöret i 4 koppar, späd med lite av det varma kokspadet från potatiskoket, blanda i hackad lök och ev. lite gräslök.
Servera en kopp till var och en och ställ potatisskålen mitt på bordet.
Så är det bara att börja doppa.
Mums mums.
Visningar:
3196
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.