Dorothys rosenmunnar

Finkornigt strösocker är framtaget speciellt för att vi skall lyckas ännu bättre med småkakor och mjuka kakor. Testa de här läckerbitarna.

Betyg (3 röster)
Dorothys rosenmunnar

Ingredienser

200 g smör eller margarin
3/4 -1 dl finkornigt strösocker
1 dl potatismjöl
3 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl hallonsylt

Gör så här

Blanda snabbt ihop alla ingredienser. Enklast går det i en matberedare. Låt degen vila svalt minst en halv timme.

Sätt ugnen på 175°. Rulla ut degen till 2-3 cm tjocka längder. Skär dem i drygt centimertjocka skivor. Rulla skivorna till små bollar. Lägg på bakpappersklädd plåt.

Tryck med ett finger mitt i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick sylt. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras i lufttäta burkar.
Visningar:
6666
Sparat:
221

LIKNANDE RECEPT

Rosenmunnar
av Bodil56
över 2 månader