Double chocolate muffins

I dessa amerikanska muffins har man inte sparat på krutet.
Rikligt av två sorters choklad gör dem till en given favorit!

Betyg (53 röster)
Antal personer
15 st
Double chocolate muffins

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 g ljus blockchoklad
50 g mörk blockchoklad

Garnering: Ev . florsocker

Muffinsformar av papper eller aluminium , gärna hög modell

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och bakpulver.

Tillsätt mjölblandningen i äggvispet och rör sedan ner matfettet.

Hacka de båda chokladsorterna grovt. Rör ner chokladen i smeten.

Ställ muffinsformar på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt dem svalna på galler.
Sikta ev florsocker över muffinsen strax innan de ska serveras.
Visningar:
25182
Sparat:
1570

LIKNANDE RECEPT

Muffins recept
LCHF - Frukostm
över 2 månader
Jennys potatisb
av JennyV
över 2 månader
Raspberry Choco
över 2 månader
Muffins med Pol
över 2 månader
American Bluebe..
av Maja75
över 2 månader