Drömrulltårta

Drömrulltårtan är en klassiker bland rulltårtor. En god chokladbotten i kombination med en len smörkräm gör den till en kaka att drömma om. Inte heller alls svår att göra.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

3 ägg
1½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g smör eller margarin
1½ dl florsocker
1 - 2 msk marsanpulver
Rivet skal av ½ apelsin
3 - 4 msk syltade apelsinskal

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

Blanda samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om försiktigt.

Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kakan kallna.

Gör under tiden fyllningen. Rör matfettet med siktat florsocker och marsanpulver till en kräm. Smaksätt den med rivet och syltat apelsinskal.

Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Förvara rulltårtan kallt tills den ska serveras.
Visningar:
3541
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Drömrulltårta recept
Moster Karins d..
av ros
över 2 månader
Drömrulltårta
över 2 månader
Drömrulltårta
över 2 månader
Drömrulltårta
av grill
över 2 månader
Drömrulltårta
av Lilloo
över 2 månader
Slabang
över 2 månader