DRÖMSKINKA eller VINSKINKA

En god och bekväm skinkrätt som man gör på resterna av julskinkan. Smaken blir mjuk, rosig och len, i grädd-tomatsås. Ännu en rätt som går att förbereda, och en rätt man längtar efter.
I vår familj vandrar detta recep från mig till barn och nu till barbarn, och varje år sen 1962 har jag lagat det……..!

Betyg (7 röster)
Antal personer
4-6
DRÖMSKINKA eller VINSKINKA

Ingredienser

12 st skivor av julskinkan (något tjockare än till smörgås)
4 dl vispgrädde (eller mellangrädde)
2 msk tomatpuré eller chilisås
1 tsk curry
Rött eller vitt vin (som ej får vara för surt) eller sherry

Gör så här

Börja med att fukta skinkskivorna i vin och låt dom ligga i ett par timmar eller en dag övertäkta med plastfolie på ett fat med kanter.
Smörj ett eldfast fat (rikligt) med smör eller margarin och lägg skivorna därpå. Antingen som dom är eller rullade, dom ska droppa av vin.
Blanda grädden med tomatpure´n eller chilisåsen och curry, och häll denna över skinkan.
Klicka över lite kallt smör och sedan kan fatet stå, tills det ska in i ugnen.

Beräkna då ca 45 minuter i 225 graders ugnsvärme (mitt i ugnen)

Servera med kokt potatis och brytbönor eller bara med potatismos.
Visningar:
27321
Sparat:
419

LIKNANDE RECEPT

Drömskinka..
av Aria
över 2 månader
Hirams drömskin
av rufus10
över 2 månader
Grevens Gratine
över 2 månader