Dragon- och honungssill

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

6 st urvattnade saltsillfiléer

Lag:
½ dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1½ dl vatten
4 dragonstjälkar
5 vitpepparkorn

Sås:
2 msk färskpressad citronsaft
2 msk hackad färsk dragon
1 äggula
1 struken msk flytande honung
1 msk stark svensk senap
1 tsk fransk senap
1 grön chilipepparfrukt (urkärnad och finstrimlad)
1 tsk fint rivet citronskal
½-1 tsk salt
1 dl rapsolja

Gör så här

Koka upp ingredienserna till lagen, låt koka tills sockret har smält. Drar av och låt kallna. Låt sillarn rinna av ordentligt, lägg ner den i en kruka eller djupt fat och slå den kalla lagen över. Ställ kallt ett dygn.
Gör den slutliga såsen.

Sås:
Rör ihop ovanstående ingredienserna förutom oljan. Rör sedan ner oljan i en tunn stråle, vispa kraftigt så oljan blandar sig ordentligt och det blir en len sås. Tag upp sillen ur lagen, låt den rinna av ordentligt och skär upp den i sneda bitar. Blanda bitarna med såsen och ställ svalt några timmar. Dekorera gärna med strimlad sommarlök och några kvistar färsk dragon.
Visningar:
977
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Honungssill recept
Honungssill med..
över 2 månader
Het honungssill
av UllaC
över 2 månader