DRAGON KANIN

en höjdare

Betyg (2 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

1 kanin , ca 1 kg eller 4 bogstekar
1 liter vatten + 1 tsk salt
1 grönsaks- eller hönsbuljong tärning
1 liten gul lök
1/2 morot
1 liten knippa persilja
1 lagerblad
1 msk dragon
5 - 6 pepparkorn
1 citron
Till såsen:
2 tsk arrowrot
1 dl vispgrädde
1 tsk dragon
ev salt
peppar

Gör så här

Om kaninen är djupfryst så tina den och dela den i mindre bitar. De djupfrysta bogbladsstekarna behöver bara tinas så mycket att man kan skilja dem åt.
Lägg bitarna i en stor gryta och slå på vatten så att det täcker. Salta, koka upp och skumma. Smula i buljongtärningen.
Skala och skiva lök och morot och lägg dem i grytan tillsammans med några persiljekvistar, lagerblad, dragon, pepparkorn och pressa i saften av halva citronen.
Koka upp igen och låt sedan kaningrytan koka under lock på låg värme i ca 45 min - 1 tim. Pröva med sticka att den är alldeles mör.
Ta upp kaninbitarna och håll dem varma under folie medan såsen reds.
Sila buljongen i en kastrull. Red av med 2 tsk arrowrot utrörd i 2 tsk vatten. Låt såsen koka upp och bli simmig. Vispa i grädden, tillsätt 1 tsk dragon och smaka av kryddningen.
Servera med rårakor och inlagda rödbetor eller potatis och grönsallad.
Visningar:
3377
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
4-peppar ostfyl
över 2 månader
Enklare bearnai
över 2 månader
Fläskfilé med g
av mykolo
över 2 månader
Kycklingfilé me
av ros
över 2 månader
Italienskt bond
av epi
över 2 månader