Dubbelmarinerad filé

Passar lika bra till kycklingfilé som till fläskfilé.

Betyg (0 röster)
Antal personer
15 st

Ingredienser

2 kg kycklingfilé eller fläskfilé

Marinad 1:
1 1/2 l vatten
1/2 dl salt
2 msk rosmarin
4 skivade vitlöksklyftor
1 tsk grovmalen vit- eller svartpeppar

Marinad 2:
3 dl olivolja
1/2 msk rosmarin
1 vitlöksklyfta
Citronpeppar

Gör så här

Bryn filéerna runt om i en stekpanna med olja eller margarin.

Lägg över dem i en ugnsform och stek i 125 grader tills filéerna är färdiga (ej rosa). Använd gärna en stektermometer och tag ut filéerna när den visar 68 grader.

Gör marinad 1. Koka upp och låt svalna. Lägg filéerna i marinaden och låt dem ligga och dra i kylskåp i 12 timmar. Ta upp filéerna och slå bort marinaden.

Skiva filéerna tunt på snedden och blanda marinad 2 och häll den över köttet i en skål. Låt stå och dra några timmar före servering.

En krämig potatisgratäng passar utmärkt till.
Visningar:
11663
Sparat:
95

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader