Dubbelmarinerad Oxfilé ā la Klingsta

Ett populärt inslag på Klingstamenyn!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 gr oxfilé (ej för tjock , då brukar jag dela den på längden)

Marinad 1 :
2 msk soja
1 msk hoisinsås
1/2 tsk salt
1 tsk socker
2 msk matolja

Marinad 2 :
1/2 dl balsam vinäger
1/2 dl vatten
2 dl matolja
1 tsk salt
1 /2 tsk malen svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
2 - 3 msk kapris

Gör så här

1. Lägg filéerna i marinad 1, i plastpåse i ca 1 dygn, vänd då och då.
2. 175 grader C, på galler i långpanna. Stek till filén är 60 grader.
3. Svep in i folie, låt kallna.
4. Skiva filén i 1/2 cm skivor. Lägg i skål/plastburk .Slå på marinad 2. Ställ svalt i 1 dygn. Ös några ggr.
5. Häll av marinaden lägg upp på fat, servera med cocktail-kapris, nobis-sås och potatis gratäng.
Visningar:
5092
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader
Pasta med oxfil..
över 2 månader