Dubbelmarinerad oxfile

Kräver förberedelse men det är de värt

Betyg (3 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

800 gr oxfile (putsad)
1 msk smör till stekning

Marinad 1 :
2 msk soja
1 msk hoisinsås
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker

Marinad 2 :
1 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
1/2 tsk grovmald svartpeppar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 pak örtkryddor provencale (frysta)
1/2 dl fin hackad kapris

Gör så här

1. 2 dagar innan festen, blanda ingridienserna till marinad 1. Lägg den hela putsade filen i dubbla plastpåsar. Häll därefter över marinad 1 och knyt igen påsarna.Låt var i kylen över natten.
2. Dagen före festen. Sätt på ugnen på 150 grader. Ta ut filen och torka v den . Bryn filen hastigt runt om i en het stekpanna.
3. Lägg över filen på en ugnsplåt. Stick in en kött termometer i mitten av köttet. ugns stek tills innertemperaturen är 55 grader ca 30 min. Linda därefter in filen i ugnsfolie,låt svalna i kylen.
4. Blanda undertiden ihop marinad 2
5. Skär filen i cm tunna skivor. Lägg dom i en skål och häll över marinad 2. Täck med plast folie och låt stå kallt till strax före servering. Lägg upp på ett fat och skeda över marinaden.
Servera potatisgratäng eller klyftpotatis
Visningar:
8191
Sparat:
124

LIKNANDE RECEPT

Oxfile recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader
Pasta med oxfil..
över 2 månader