Dubbelsmörgås med gubbröra

Dubbelsmörgås med gubbröra

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 skivor formbröd eller ljus kavring
2 gula lökar
Smör eller olja till stekning
4 hårdkokta ägg
1 ask ( 100 g) ansjovisfiléer
3-4 msk hackad dill eller persilja
4 msk crème fraiche eller gräddfil
Vitpeppar
Ev. salt

Gör så här

Skala och skiva löken tunt. Stek löken mjuk på svag värme i smör eller olja.

Skala och hacka äggen. Låt ansjovisfiléerna rinna av (men spara lite av spadet) och hacka dem.
Blanda den frästa löken med hackat ägg och ansjovis, hetta upp det och blanda i hackad dill eller persilja och dessutom lite crème fraîche eller gräddfil.

Dra pannan av plattan och kryddda med vitpeppar och eventuellt salt (eller lite av ansjovisspadet). Låt gubbröran svalna och fördela den sedan mellan dubbla brödskivor. Vira in i plastfolie och låt vila svalt innan det är dags för picknick.

När smörgåsarna ska ätas skär man dem på snedden i snibbar med en vass kniv, så är de lättast att äta i handen.
Visningar:
2021
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Dubbelsmörgås recept
Tunnbrödsrulle ..
över 2 månader
Biosupé på fran
av Tiadina
över 2 månader
Sesambitar
över 2 månader
Varma ostsnibba
av vanilj
över 2 månader
Sillröra för na
av Queenie
över 2 månader
Mumsiga Dubbels
över 2 månader