Dubbelsmörgås med tomatfärs

De två brödskivorna ska vara tunna och kantskurna och frasigt stekta innan biffen läggs på och sedvanliga tillbehör kan gärna serveras till smörgåsen (stekt lök, senap, gurka, ketchup) som också kan spritsas runt biffen för att dubbelsmörgåsen ska se riktigt frestande ut.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g grovmalen blandfärs
1½ tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1½ msk kapris
1 krm 5-kryddor
1½ dl vichyvatten
1 msk tomatpuré
8 mkt tunna skivor kantskuret franskbröd
Smör eller margarin till stekning
Ketchup

Gör så här

Blanda färsen med salt, peppar, kapris och 4-kryddor och späd med vichyvattnet, blandat med tomatpurén.

Forma färsen till fyra stora biffar och stek dem vackert bruna på bägge sidor. Beräkna ca 2 minuter stektid på var sida.

Stek brödskivorna frasiga och gyllengula och lägg upp dem två och två med biff emellan.

Spritsa ev ketchup på kanten och servera smörgåsarna genast.

Servera med rå eller stekt lök, ketchup, senap, gurka och syltlök.

Pröva som omväxling: Hackad lök, rödbetor och kapris i färsen eller finskuren paprika och purjolök.
Visningar:
695
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Dubbelsmörgås recept
Biosupé på fran
av Tiadina
över 2 månader
Sesambitar
över 2 månader
Varma ostsnibba
av vanilj
över 2 månader
Sillröra för na
av Queenie
över 2 månader
Mumsiga Dubbels
över 2 månader