Dumpling med vildand & murklor i en shisobuljong

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Färsen av en vildand (bröst och lår)
25 g toppmurklor
urkråmet ur en salcicciakorv (italiensk fänkålskorv)
1 msk hackade örter
salt och peppar
12 wontonark (finns i asiatiska butiker)

Shisobuljong:
8 dl kycklingbuljong eller ljus fågelbuljong
1 citrongräs, finstrimlat
1 chili, finhackad med kärnor
1 schalottenlök, finstrimlad
6 shisoblad, strimlade (finns i asiatiska butiker)

Till servering:
strimlad shiso
chinese wolfberries, tranbär eller nypon

Gör så här

1. Blanda vildandfärs, korvfärs, hackade örter och de finhackade toppmurklorna. Krydda med salt och peppar. Placera en liten boll av smet på varje wontonark, pensla med vatten runt omkring. Vik arket över smeten och nyp ihop kanterna.

2. Blanda buljongen med alla grönsaker. Koka i 10 minuter. Sila och sjud upp. Sjud dumplingen i buljongen på svag värme i ca 5?8 minuter. Servera med bär och lite strimlad shiso.
Visningar:
1555
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Dumpling recept
Dumplingdeg
av MrsC
över 2 månader
Wonton-soppa me
av Elizzle
över 2 månader
Fläsk- och pass..
över 2 månader
Heta pastaknyte
av tina62
över 2 månader
Dumplings med f
av tina62
över 2 månader
Fläskdumplings
av Aria
över 2 månader