Efterrättskaka

Bara så gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

375 g kokt potatis
2 ½ dl socker
100 g sötmandel
2 bittermandlar
rivet skal av ½ citron
2 msk potatismjöl
2 ägg

Gör så här

Pressa den heta skalade potatisen och ställ torrt och kallt över natten täck inte över för potatisen ska få tid att lufttorka lite grand.
Dela äggen i gulor och vitor rör gulorna riktigt pösiga tillsammans med sockret vänd försiktigt ner mald mandel och citronskalet i den pösiga smeten sist tillsätts potatisen och potatismjölet.
Vispa äggvitorna riktigt hårt och vänd ner varsamt i smeten grädda i en väl smord form(rund) i 165 grader 1 timme.servera med röd sylt och vispad grädde garnera med florsocker över kakan.
Visningar:
1786
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Efterrättskaka recept
Efterrättskaka ..
av frucaos
över 2 månader
Äpple- och moro
över 2 månader
Bodils goda äpp
över 2 månader
Päronkaka med g
över 2 månader
Gammaldags efte
över 2 månader