Egen färskost

Gör en enkel variant av en alldeles egen färskost

Betyg (0 röster)

Ingredienser

1 l filmjölk
kaffefilter
salt
eventuell smaksättning t ex basilika, vitlök, kummin, chili eller örter

Gör så här

Värm upp filmjölken i en kastrull. Den ska inte koka, utan ta av kastrullen då den börjar "skära sig". Häll upp i kaffefilter och låt rinna av i ca 4 timmar. Häll upp i en burk. Smaksätt med salt och eventuellt något annat som t ex basilika, vitlök, kummin, chili, örter, valnöt, rosépeppar, pepparrot, paprika etc.
Visningar:
7345
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Färskost recept
Äppelkaka med f..
av Pirkko
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Smarrig kycklin
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Jordgubbschesse
av ros
över 2 månader
Marängrulltårta
över 2 månader