Egyptisk kycklinglåda

En av favoriterna jag fick med mig från Egypten!

Betyg (13 röster)
Antal personer
2-4
Egyptisk kycklinglåda

Ingredienser

hel kyckling i fyra delar, eller kycklingklubbor
6-8 potatisar
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater eller hela skalade
5 klyftor vitlök
salt
svartpeppar

Gör så här

lägg ner kycklingdelarna i en ugnsform
skiva potatis ner i formen
skiva lök och fördela på potatisen
skiva vitlök och lägg på
öppna tomatkonserverna och ös på.
salta o peppra efter smak
lägg på aluminiumfolie
In i 225 graders ugn, ganska långt ner
Efter ca 40 min kan du blanda om i röran och ta bort folien för resten av tiden i ugnen.
Tips! Det blir godare om man låter kycklingen ligga kvar ett tag i ugnsvärmen efter att man stängt av ugnen.
Servera med sallad.
Visningar:
10610
Sparat:
340

LIKNANDE RECEPT

Lisas svamp- oc
av UllaC
över 2 månader
Currykycklinglå
av kebban
över 2 månader
Svamp-och kyckl
av Liliane
över 2 månader
Indisk kyckling
över 2 månader
Kycklinglåda
över 2 månader
Mimmis kyckling
av mumsan
över 2 månader