Egyptiska köttbullar med couscous

Den här rätten fick vår familj att falla pladask för couscous för några år sedan. Mycket god rätt som är populär även hos våra gäster.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g köttfärs
2 skivor fullkornsbröd
1 - 2 små chilifrukter , finhackad
1 ägg
1 tsk mald eller stött spiskummin

Sås:
2 tsk olivolja
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor , finhackade
1/2 knippa färsk koriander
1 burk konserverade hela tomater
1,5 dl köttbuljong

couscous

Gör så här

1. Torka brödskivorna och stöt eller mal dem till brödsmulor. Kärna ur och finhacka chilin.
2. Blanda samman färs, ägg, chili, spiskummin och brödsmulor. Forma valnötsstora bollar och ställ dem åt sidan.
3. Hetta upp oljan i en gjutjärnspanna el liknande på medelvärme. Fräs löken mjuk i 2 min, tillsätt vitlök, koriander, tomater, buljong och lägg ner köttbullarna. Lägg på ett lock och sjud sakta i 20 minuter eller tillsköttbullarna är genomstekta och såsen har tjocknat.
4. Laga i ordning couscousen enligt paketets instruktioner.
5. Ät och njut!
Visningar:
2120
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Köttbullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Köttbullar
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader
Farmors goda kö
över 2 månader
Sås till biff e
över 2 månader