Elefantöra

Perfekt till middagsbjudningen.
Vad blir det för gott jo, det blir elefantöra

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 bitar lövbiff eller utbankad oxfilé, helst stora som elefantöron, ca 140 gram per portion
25 g smör
1 tub tomatpuré
1 burk rostad lök
ca 20 små färskpotatisar
Olivolja
Salt

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta, torka och dela potatisarna. Lägg i en långpanna med lite olja och salt. Rosta i ca 40 minuter. Vänd runt efter halva tiden. Sätt på en stekpanna på max. Lägg i smöret. Salta och peppra köttet. När smöret har slutat fräsa steker du öronen någon minut på var sida. Ta upp och servera genast med tomatpurén, löken och potatisen.

Gör en god grönsallad till.
Visningar:
3019
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.