Elvakaffebröd

Receptet vann 1000 kronor 1952 i tidningen Folket I Bild.

Betyg (0 röster)
Antal personer
25 - 30 bi

Ingredienser

2 hg margarin eller smör
1 msk socker
6 - 8 dl vetemjöl
30 gr jäst
2 dl mjölk
Fyllning:
50 gr mald sötmandel
3 - 4 msk socker
3 msk margarin eller smör
Till pensling rumsvarmt uppvispat ägg.

Gör så här

1. Blanda mjöl socker finfördela matfettet tills det blir en grynig massa. Rör ut den kalla mjölken med jästen. Arbeta ihop alltsammans till en smidig deg.
2 Mal madeln och blanda med sockret.
3. Slå upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång kaka cirka 1/2 cm tjock. Skär den i 10 cm breda remsor, som sedan skärs i trekanter.
Lägg ett par teskedar med mandel-socker och en liten klick matfett på varje trekant och rulla ihop till gifflar. Lägg på smörda plåtar eller bakpapper. Låt gifflarna jäsa svalt 2 - 2½ timma.
4. Pensla de väljästa gifflarna med ägg. Strö över lite av mandel-sockerblandningen.
Grädda bröden vid 250-275 gr i 10-12 minuter.
Visningar:
1932
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.