Elvisburgare

Omtyckt och mycket gott recept av Nakna Kocken.
Har ej gjort själv men blivit bjuden på av min kära syster. Rekommenderas varmt och gör pomme frites själv, inte ett dugg besvärligt, sköter sig själv i ugnen.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4-5
Elvisburgare

Ingredienser

600 g köttfärs
1 finhackad rödlök
olivolja
drygt ½ tsk spiskummin
1 - 1½ tsk koriander
1½ - 2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
en näve riven parmensanost , ca 1½ - 2 dl
en rågad matsked dijonsenap
ett stort ägg
½ dl ströbröd

Egen tillverkad pomme frites:
4 bakpotatisar
olja
2 pressade vitlökar
flingsalt

Tillbehör:
hamburgerbröd
ketchup
inlagd gurka

Gör så här

Börja med pomme frites:
Skala och skär potatisen i pomme frites liknande stavar, tjockare än strips. Häll olja i ungsplåten, för över potatisen, strö över flingsalt och pressa över vitlöken, blanda om med händerna (enklast). Sätt potatisen i ugnen i 200 grader, tills dom är klara, kanske 30-40 minuter.

Dags för burgarna, försök planera in burgarna så dom är klara ungeför samtidigt som potatisen.

Stek löken i olivolja i ungeför 5 minuter, löken ska bli mjuk men inte få färg.
Tillsätt kryddorna i köttfärsen, rör om. Sedan tillsätts parmesanen, dijonsenapen, ägget och ströbrödet, rör om väl. Om nu smeten är kladdig tillsätt mer ströbröd.
Värm lite olja i stekpanna och stek burgarna på medelhög till hög värme i 8-10 minuter (burgarna ska vara stora och bulliga), vänd på burgarna då och då.

Lägg upp på rostat hamburgerbröd och servera med ketchup, inlagd gurka och den egen tillverkade pomme frites.
Visningar:
5647
Sparat:
103

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.