Empanada (Argentinska piroger)

Dessa ska jag göra i morgon, såg så goda ut

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 kg mjöl
250 g margarin (rumsvarmt)
2 tsk torrjäst
2 tsk salt
2 dl mjölk eller vatten
1 st ägg
600 g nötfärs
2 st lökar
1 msk spiskummin
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
6 st chilifrukter eller 2 tsk Sambal Oelek
3 msk russin
1 msk mjöl + 1 dl vatten
1 burk(ar) oliver
4 st hårdkokta ägg

Gör så här

Deg
Blanda ihop ingredienserna till degen väl (mjöl, margarin, torrjäst, 2 tsk salt, 2 dl mjölk eller vatten, 1 ägg) gärna i en assistent.
Låt jäsa 1 timme.

Fyllning
Stek nötfärsen tillsammans med chilin och kryddorna. Lägg åt sidan. Stek den finhackade löken och blanda ner den och russinen i färsen. Gör en liten redning av 1 dl vatten och 1 msk mjöl och rör ner i färsen under omrörning.

Kavla ut degen tunt. Med hjälp av t ex en skål eller en burk, tryck ut cirklar i degen. Lägg på ena halvan av cirkeln en klick av färsen, några oliver och ett kvarts hårdkokt ägg. Vik över andra deg halvan så att en halvmåneform bildas. Tryck ihop kanten väl. Lägg på en plåt, pensla med ägg och grädda sedan i ugnen, 15 minuter i 200 grader.
Visningar:
2773
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Empanada recept
Mexikanska Piro..
över 2 månader
Piroger med köt..
av jimboz
över 2 månader
Mina empanadas
över 2 månader
Empanada de atu
över 2 månader
Empanadas
av Angie87
över 2 månader
Paddys version ..
över 2 månader