Empanadas

Goda köttfärspiroger

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 dl majsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
75g margarin eller smör
2 dl mjölk

Fyllning:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olja
400g köttfärs
1 röd paprika
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1-2 krm chilipeppar
1 dl vatten

Pensling:
ägg

Gör så här

Börja med fyllningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och låt den fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Lägg paprikan i pannan och krydda med spiskummin, salt och chilipeppar. Häll över vattnet och låt puttra utan lock tills den mesta vätskan kokat in. Låt röran kallna.
Hacka samman de båda mjölsorterna, bakpulver, salt och matfettet skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i ca 12 bitar. Kavla ut varje bit till en rundel ca 14 cm i diameter. Lägg en klick fyllning på varje rundel och vik degen över. Nyp ihop degen runt kanterna. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 12-14 minuter.
Servera empanadas nygräddade med en blandad sallad eller som tillbehör till soppa.
Visningar:
2522
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Empanadas recept
Mexikanska Piro..
över 2 månader
Mina empanadas
över 2 månader
Empanada de atu
över 2 månader
Empanadas
av Angie87
över 2 månader
Paddys version ..
över 2 månader
Empanadas Pobla..
över 2 månader