En klassisk Vindaloo

God och kryddstark Indisk klassiker.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 kg fläskfilé i tärningar (själv tar jag gärna karré)

Kryddpasta:
1½ dl maltvinäger
2 msk hel koriander
1 msk hel spiskummin
2 tsk mald chili eller efter mod och humör
2 tsk mald gurkmeja
1 tsk kardemummafrön
5 cm grovskuren ingefära
4 grovhackade vitlöksklyftor
6 svartpepparkorn
6 hela kryddnejlikor
1 kanelstång
½ tsk salt

6 curryblad
1 tsk svarta senapskorn
1½ dl vatten
3 msk ghee eller rapsolja

Gör så här

Kör ingredienserna till kryddblandningen i en mixer till en slät pasta, tillsätt
mera vinäger om det blir för tjockt.
Lägg kött, kryddpastan o currybladen i dubbla plastpåsar att marinera minst 8 timmar
eller över natten.
Hetta upp gheen eller oljan i en gjutjärnsgryta. Fräs senapsfröna på moderat värme under
omrörning tills de börjar dofta. Tillsätt köttet med marinad och vatten. Sjud under lock
i 30 min. Ta av locket och sjud ytterligare 30 min. Rör om då o då. Servera med ris.
Visningar:
2999
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Vindaloo recept
Vindaloo Tikka
över 2 månader
Indisk potatisc
av MrsC
över 2 månader
Lättlagad indis..
över 2 månader
Kyckling Satay..
över 2 månader
Indisk currygry
av jolmen
över 2 månader
Veenas vindaloo
av jas65
över 2 månader