Enbärsgravad älgfilé

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

400 g Putsad älgfilé
2 msk salt
1 msk socker
15 enbär
15 vitpepparkorn
15 rosépepparkorn
ev. 1 msk gin

Gör så här

Krossa kryddorna i mortel tillsammans med en del av saltet. Blanda i resten av saltet och sockret . Gnid in filén med kryddblandningen och lägg allt i en plastpåse, tillsätt ev. en msk gin om starkare enbärssmak önskas.
Låt ligga i kylskåp ca 2 dygn, vänd påsen några gånger.
Servera finskuren som förrätt med cornichons, körsbärstomat, sallad och kuvertbröd.
Det är enklare att skiva tunnt om man låter biten ligga någon timme i frysen
Kan läggas på förrättstallrik i förväg och stå i kyl till servering någon timme.

Om du inte har älgfilé kan du använda ren, nöt, rådjur eller hjortfilé.

OBS!!! Filén ska vara fryst minst 5 dygn före eller efter gravning.
Visningar:
7483
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Smördegsinbakad
av Cayene
över 2 månader
Älgfile med kly
över 2 månader
Älgfilé med bac
av UllaC
över 2 månader
Enbärsgravad no
av MrsC
över 2 månader
Helstekt älgfil
av Lilloo
över 2 månader
Rödvinssås
av Lilloo
över 2 månader