Enbärsgravad lax med örtcrème

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg lax, helst mellanbit
7,5 cl strösocker
7,5 cl salt
20 st vitpepparkorn
1 dl enbär krossade
Sås:
5 dl fiskbuljong
2 dl vispgrädde
2 dl Noilly Prat vermouth
3 st finhackade schalottenlökar
1 morot i små tärningar
Salt
vitpeppar
250 g färsk spenat
smör
salt
vitpeppar ,
/2 knippe klippt gräslök
Några blad mynta

Gör så här

Filéa fisken, låt skinnet sitta kvar och tag bort alla ben. Blanda socker, salt och peppar och gnid in filéerna. Lägg laxen i en form med krossade enbär under, mellan filéerna och över. Täck formen och låt den stå kallt i 2 dygn. Vänd fisken några gånger under tiden.Sås: Blanda buljong, grädde, Noilly Prat, schalottenlök och morotstärningar i en kastrull. Låt koka ihop tills ca hälften återstår. Smaka av med salt och vitpeppar. Håll såsen varm. Fräs spenaten hastigt i smör, salta och peppra. Fördela spenaten på fyra tallrikar. Lägg på laxskivor och strö gräslök runt om. Häll såsen över gräslöken och garnera med mynta.
Visningar:
1533
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Örtcrème recept
Currypanerad to..
över 2 månader
Tournedos med p
av tina62
över 2 månader
Fiskrätt
över 2 månader
Gratinerad fläs
över 2 månader
Kycklingfilé me
över 2 månader
Helstekt kotlet
av enAnnan
över 2 månader