Enbärslax med timjanscréme

Rätten är jättegod och låter mycket mer avancerad än vad den är. Passar både till vardag och fest!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g skinnfri laxfilé
1½ citron, saften
14 krossade enbär
Flingsalt
Peppar
Smör

Cremen:
1 rödlök
2 dl lätt creme fraiche
rikligt med krossad timjan
Salt
Peppar

Klyftpotatis

Gör så här

1) Finhacka löken till crémen och blanda samman alla ingredienser. Ställ i kylen.
2) Skär laxen i 1 cm tjocka skivor, lägg i en bunke.
3) Blanda citronsaft, enbär, salt och peppar och häll blandningen över laxen och marinera i ca 15min. Vänd lite då och då.
4) Stek laxen i smör i ett stekjärn, vänd försiktigt de delar sig lätt.
5) Servera med klyftpotatis.
Visningar:
856
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.