Enbärsristat viltskav

Viltskavet blandas här med svamp och enbär för att få en riktig mustig och "vild" smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
3 st

Ingredienser

1 paket djupfryst ren- , älg- eller hjortskav
2 msk smör eller margarin
2 msk krossade enbär
2 msk finhackad gul lök
1 liter färska kantareller eller nannan skogssvamp
Salt
Peppar
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
Ev 1 msk smessmör

Gör så här

Tina skaven något. Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Ånga den torr i en panna.

Bryn matfettet i en ganska stor stekpanna. Lägg ner skaven och dela köttet med en gaffel efterhand som det tinar.

Tillsätt enbär och lök och bryn allting väl. Lägg ner svampen och låt allt steka 5 minuter. Salta och peppra.

Dofta över mjöl och späd med grädde. Låt rätten sjuda på svag värme i 5 minuter.

Smaka av med kryddor och ev messmör så får såsen en mustigare smak.

Servera med mandelpotatis eller pressad potatis samt rårörda lingon.
Visningar:
1726
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Viltskav recept
Viltskavspasta
av MrsC
över 2 månader
Viltskavsgryta
över 2 månader
Renskav med pre
över 2 månader
Lasagne med ren
av styvan
över 2 månader
Viltgryta
över 2 månader
Viltkebab med h
över 2 månader