Enchiladas

Om du vill göra det dagen innan så gör klart rullarna med kött och förbered såsen. Häll på sås och ost precis innan det ska in i ugnen. Servera med en fräsch sallad och ha gärna lite crème fraiche till enchiladasen. Den är full av goda smaker så det är gott att bryta av lite.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Sås:
1 burk krossade tomater
2 tsk paprikapulver
1,5 krm cayennepeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 dl ketchup
1/2 tsk salt

Fyllning:
Olivolja till stekning
500-600 g nötfärs
1,2 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk oregano
1 tsk chilipulver
8 vetetortillas
3-4 dl riven ost (stark tex cheddar)

Gör så här

Rör ihop samtliga ingredienser till såsen. Ställ den övertäckt i kylskåpet i några timmar.

Värm olivoljan i en stor stekpanna, bryn köttet.

Tillsätt vatten, buljong, oregano och chilipulver. Låt den koka ihop tills färsen nästan kokat torrt. Sätt ugnen på 225°.

Fördela färsen på de 8 tortillasbröden. Rulla ihop dem så att skarven hamner nedåt i en smord ugnsfast form. Häll över såsen och strö över osten och gratinera i 10-15 minuter.
Visningar:
4501
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Enchiladas recept
Enchiladas med ..
av Emma2
över 2 månader
Enchiladas med
över 2 månader
Enchiladas!..
av klarita
över 2 månader
Sissis tacorull
av Sissi_D
över 2 månader
Kycklingenchila..
av MrTaste
över 2 månader
Enchiladas
över 2 månader