Enchiladas med kyckling och nötnött

En texmexinspirerad rätt som hela familjen kommer att älska.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 burk , 400 g , kidney- eller pintobönor
8 tortillas , 15 - 20 cm i diameter
2,5 dl grillat , tärnat kycklingkött
250 g grytbitar av nötkött , brynta
3 tomater , tärnade
2,5 dl tacosås
0,5 dl riven , lagrad ost
3 msk riven parmesanost
Röd chilifrukt till garnering
1 dl färsk koriander
Matfett till formen

Bechamelsås:
3 msk majs- eller vetemjöl
2,5 dl hönsbuljong
3,5 dl mjölk
0,5 dl mild , grön chilifrukt på burk
Salt efter smak

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med fett.

Såsen: Vispa ihop mjölet med buljongen i en kastrull. Vispa ner mjölken och koka upp på medelvärme under omrörning. Låt sjuda i 2 minuter tills såsen tjocknar. Rör ner chilifrukten och smaka av med salt. Ställ såsen åt sidan.

Låt bönorna rinna av och spola dem snabbt i kallt vatten. Blanda bönorna med 1 dl bechamelsås och mosa till en jämn smet. Bred bönblandningen i ett jämnt lager på varje tortilla. Lägg på kyckling, nötkött, tomat, tacosås och lagrad ost.

Rulla ihop varje tortilla och lägg dem med skarven neråt i formen. Häll resten av bechamelsåsen över och strö över parmesanosten. Gratinera i ugnen tills osten har smält, ca 15 minuter. Garnera med röd chilifrukt och koriander.
Visningar:
1285
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Enchiladas recept
Enchiladas med ..
av Emma2
över 2 månader
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Enchiladas med
över 2 månader
Enchiladas!..
av klarita
över 2 månader
Sissis tacorull
av Sissi_D
över 2 månader
Kycklingenchila..
av MrTaste
över 2 månader