Endiver med smak av apelsin

Endiver, som fått sjuda några minuter i färsk apelsinsaft och honung, är en verklig smakupplevelse. De kan med fördel ätas som en lätt ensamrätt, men är också en fin förrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 endiver
1 apelsin
2 dl vatten
½ tärning grönsaksbuljong
2 tsk citronsaft
2 tsk honung eller lönnsirap
4-8 skivor kokt eller lufttorkad skinka, ca 250 g
Persiljekvistar

Gör så här

Skölj endiverna och skär dem mitt itu på längden. Skär ut rotfästet i en spets så att så mycket som möjligt kommer bort. Det kan nämligen ha en kraftig besk smak.

Skölj apelsinen noggrant. Skala av det yttersta skalet och skär det i strimlor.

Koka upp vatten och buljongextrakt. Tillsätt citronsaft och apelsinskal.

Pressa apelsinen. Häll apelsinsaft och honung i buljongen och lägg ner endiverna med den kupiga sidan upp. Sjud dem i 5 minuter. Ös under tiden med buljongen.

Ta upp endiverna och låt dem rinna av. Lägg upp dem på ett fat eller 4 tallrikar. Lägg skinkan vid sidan om och garnera med persilja och några strimlor apelsinskal.
Visningar:
671
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader