Endivsallad med räkor

Endiv är en mycket god salladsvariant men det kan ibland hända att den är lite bitter i smaken. Ett bra knep är att sätta salladshuvudena i isvatten någon timme innan de skall användas.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 burk knoppsparris , ca 300 g
ca 500 g räkor med skal , 250 g skalade
2 endiver
1 liten purjolök

Till sås:
0,5 dl majonnäs
0,5 dl vispgrädde
Lite sparrisspad
Salt
vitpeppar
1 msk finhackad purjo
Några droppar sherry

Gör så här

Häll upp sparrisen att rinna av och skala räkorna.

Ansa och skär endiverna och purjolöken i tunna skivor.
Finhacka lite av purjon till såsen.

Varva endiver, purjo och sparris i en salladsskål eller portionsvis i coupeglas och lägg räkorna i ett lager överst.

Blanda majonnässåsen och häll den ovanpå salladen utan att blanda om.

Blanda salladen vid bordet just i serveringsögonblicket.
Visningar:
1013
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Endivsallad recept
Endivsallad med..
av Monisa
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Mango Chatneyma..
över 2 månader
Vintrig ost- oc
av Queenie
över 2 månader