English Muffins

"Äkta" engelska themuffins. Det vill säga; de skiljer sig en aning från det vi vanligtvis kallar muffins.

Betyg (1 röst)
Antal personer
15 st

Ingredienser

7 g torrjäst
1/2 tsk strösocker
1 tsk vetemjöl,
3/4 dl varmt vatten
1 tsk salt
11 dl vetemjöl extra
3 1/4 dl ljummen mjölk
1 lätt vispat ägg
40 g smält smör

Gör så här

Pudra två bakplåtar lätt med mjöl. Blanda jäst, socker, mjöl, och vatten i en liten skål tills det är slätt.

Låt stå övertäckt med plastfolie på varm plats 10 min eller tills det är pösigt. Sikta ner salt och extra mjöl i en stor skål.

Gör en grop i mitten; tillsätt mjölk, ägg, smör och jäst på en gång. Blanda till en mjuk deg med en bordskniv. Vänd upp degen på ett mjölat bord, knåda lätt 2 min. eller tills den är helt slät.

Forma degen till en boll och lägg den i en stor, lätt oljad skål. Låt stå övertäckt med plastfolie på varm plats 1½ timme eller tills den jäst upp.

Sätt ugnen på 200 grader.

Knåda degen igen i 2 min. eller tills den är slät. Kavla ut till 1 cm tjocklek. Ta ut rundlar ca. 8 cm i diameter.

Lägg på de smorda bakplåtarna. Låt stå övertäckt på varm plats i 10 min.

Grädda 15 minuter och vänd muffinsen en gång efter halva tiden. Låt svalna på galler.
Visningar:
3525
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Muffins recept
LCHF - Frukostm
över 2 månader
Jennys potatisb
av JennyV
över 2 månader
Raspberry Choco
över 2 månader
Muffins med Pol
över 2 månader
American Bluebe..
av Maja75
över 2 månader