Enkel kålpudding

Det här är en lättlagad variant av kålpudding. Kålen behöver inte brynas.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
3 kokta potatisar
4 dl mjölk
1/2 vitkålshuvud
1 msk smält matfett

Gör så här

Koka och mosa potatisen. Rör ner den i färsen tillsammans med salt, peppar och mjölk. Arbeta till en smidig smet. Skär kålen i bitar och förväll den i lättsaltat vatten några minuter. Låt den rinna av väl.Rör ner kålen i färsen och blanda väl. Lägg det i en smord eldfast form. Pensla ytan med smält matfett. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills kålpuddingen har fått fin färg. Bjud kokt potatis, lingonsylt och rårivna morötter till.
Visningar:
15751
Sparat:
114

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Kålpudding
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding
över 2 månader