Enkel köttfärspaella

Paella är spanska för gryta och används om flera slags grytor. Spanska grytor brukar göras med saffransris, här i en vardagsgryta med köttfärs.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 msk matolja
400 g blandfärs
Salt
Peppar
3 stora gula lökar
2 gröna paprikor
1 röd paprika
1 burk skalade tomater , ca 400 g
2 dl långkornigt ris
1 knivsudd saffran (valfritt)

Gör så här

Hetta upp matolja i en gryta, blanda ner färsen och bryn den under omrörning. Krydda med salt och peppar.

Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur paprikorna och skär dem i små tärningar. Vänd ner lök och paprika i färsen och tillsätt tomaterna med spad. Låt alltsammans puttra under lock.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner saffran mot slutet av koktiden. Blanda ner det färdigkokta riset i färsen och rör om väl. Smaka av med salt och peppar och servera.

Själv brukar jag använda gurkmeja istället för saffran.
Visningar:
1956
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.