Enkel rabarberkaka

Tycker du att det verkar omständigt att göra en rabarberpaj? Här får du ett recept på en syrlig och fräsch rabarberkaka som är mycket enkel att baka.

Betyg (8 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

5-6 rabarberstjälkar
2 tsk kardemumma
1 msk + 2 dl strösocker
100 g smör
1 ägg
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl

Garnering:
Florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm långa bitar.

Blanda raberberbitarna med kardemumma och 1 msk socker i en skål.

Vispa samman smör och 2 dl socker poröst. Tillsätt ägget och sedan mjölken.

Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och blanda ner i äggsmeten. Rör till en smidig smet.

Tillsätt till sist rabarberbitarna och rör om med en slev.

Smöra och mjöla en springform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

Häll rabarbersmeten i formen och grädda kakan ca 30 minuter eller tills kakan fått en gyllene färg och börjar släppa formens kant. Pudra över florsocker och servera rabarberkakan med kall vispad grädde.
Visningar:
6887
Sparat:
246

LIKNANDE RECEPT

Rabarberkaka recept
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Sylvias rabarbe
av ikah
över 2 månader
Rabarberkaka
av Tatiana
över 2 månader
Rabarberkaka me
över 2 månader
Rabarberkaka me
av lennali
över 2 månader
Maya´s smala ra
av SDMaya
över 2 månader