Enkel ugnskyckling

Lite jobb och mycket gott =)

Tips!
Om man har kycklingvingar är det perfekt att tillreda såhär och ha som plockmat. Strunta då i såsen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stora Kycklinglår
Grillkrydda eller sån krydda man gillar
LIte chiliflakes
Pressad vitlök
Mrs Chengs soja
vatten

Gör så här

Lägg de frusna Kycklinglåren direkt på ugnsplåten(ta den med höga kanter)
Krydda runt om. Häll soja stänkvis över samt även på plåten. Pressa vitlök över och även på plåten. Avsluta med att ta ca 5 dl vatten och häll på plåten.
Sätt in i 200-225 gr varm ugn ca 1 timme. Ös gärna kycklingen ett par gånger under tiden. När köttsaften är klar(jag brukar skära i köttet så jag är säker på att det är klart) silar man stekspadet och använder det som grund i såsen. Red med mjöl eller creme fraiche. Vill man ha den lite syrligare tar man Turkisk yoghert.
Servera till ris eller bara en grönsallad eller bägge och brytbröd.
Visningar:
4742
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Ugnskyckling recept
Irenes ugnskyck..
av evaldo
över 2 månader
Ugnskyckling me
av evaldo
över 2 månader
Saftig ugnskyck
av Chaoqv
över 2 månader
Mojjans helstek
över 2 månader
Ugnskyckling i
över 2 månader
Ugnskyckling i
av Fin
över 2 månader