Enklaste revbensspjällen

Min fd svärmor gjorde dessa och jag lärde mig av henne. Uppskattas av både stora och små. Passar inte bara till julbordet utan kan lagas vilken dag som helst och då serveras med potatis, sky och smörgåsgurka.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg Tjocka revbensspjäll
Margarin
Grillkrydda
Vatten

Gör så här

Bryn revbensspjällen i margarin runt om. Krydda med mycket grillkrydda. Lägg spjällen i en stekgryta, häll på vatten så det täcker nästan över spjällen. Lägg i en klick smör och krydda mer med grillkrydda. Det ska vara MYCKET grillkrydda. Det smakar nämligen inte grillkrydda när dom är färdiga.

Låt koka i ca 2 timmar. Se till att det inte kokar torrt och krydda mer om det behövs.

Det låter verkligen inte gott när man läser receptet, men jag lovar att det är det. Spjällen är klara när benen lossnar.
Visningar:
5123
Sparat:
52
Godaste revbens..
av Lomske
över 2 månader
Marinerade spar
över 2 månader
Grillade revben
av gummsen
över 2 månader
Honungsglaserad
av Kicki8
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Rödkål
av MrsC
över 2 månader