Enris smaksatt Aborre

Fisk i ugn

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

10 -12 Aborrar
Enris
salt
smör
Ugnsfolie
Potstis eller Mos för 4 pers.

Pepparrotssås:
1 msk Mjöl
Mjölk
Smör
Riven pepparrot, mängd efter tycke och smak
salt

Gör så här

Rensa fisken om den ej är rensad, fjälla den, lägg fisken i var sitt folieomslag, med en klick smör imagen och en kvist enris 3-4 cm också i magen, salta. Gör ett tätt omslag av folien. Lägg dessa i ugnssäker form och låt dom gå i 225" värme i 15-20 min. potatisen bör ha satts på kokning 20 min före fisken skall in i ugnen.

Pepparrotssåsen gör du enligt följande. Smält smör, rör i mjölet och späd med mjölken, rör om hela tiden, mjölet sväller och späd efter med mer mjölk om behov finns. Blanda i den rivna pepparroten och salta lätt.. låt puttra på 1 ans värme tills fisken är klar. servera.
Visningar:
2667
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Goda grillröran
av Marre73
över 2 månader
Fransk chokladp
av Annafbg
över 2 månader