Entré med rökt kalkon och legymsallad

God förrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

400 g färska späda spenatblad eller sallad
2 knippor rädisor
1 liten melon, t ex galia- eller oegenmelon
ca 300 g rökt kalkonbröst eller rökt skinka i tunna skivor

Legymsallad:
1 burk sparris i bitar, ca 185 g
ca 5 cm färsk gurka
1 syrligt äpple
1 burk gröna ärter, ca 200 g
1 msk hackad syltlök
2 dl Gräddfil
1 dl majonnäs
salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med legymsalladen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hacka gurka och äpple. Låt ärterna rinna av. Blanda gräddfil med majonnäs och övriga ingredienser. Smaksätt med salt och peppar.

Skölj spenatbladen väl. Ta bort blasten på rädisorna. Skiva melonen. Lägg upp spenatblad, rädisor och melon på tallrikar. Lägg på köttskivor och legymsallad. Servera med nybakat bröd.
Visningar:
1485
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Kalkon recept
Helstekt kalkon..
av MrsC
över 2 månader
Gills legymsall..
av Gillsan
över 2 månader
Fruktig och saf
över 2 månader
Broccoligratäng
över 2 månader
Barnens bästa p
av TE72
över 2 månader
Fläskytterfilég..
över 2 månader