Entrecote i gorgonzolasås

Perfekt till fredagskvällen, smalt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg potatis
2 msk margarin
Salt och peppar
500 g entrecote
1 msk margarin
100 g purjolök
200 g morot i fina strimlor
125 g palsternacka i fina strimlor
50 g gorgonzola
1 dl mellanmjölk

Gör så här

Börja med röstin. Skala och riv potatisen grovt. Pressa ut det mesta av vätskan. Låt hälften av margarinet bli ljusbrunt i en stor teflonpanna. Lägg i potatisen. Packa den med en stekspade. Sänk temperaturen och lägg på ett lock. Stek röstin i 10 minuter. Vänd röstin med hjälp av en tallrik. Lägg i 1 msk margarin och stek röstin på samma sätt på andra sidan. Salta och peppra.
Stek entrecoten i margarin som du vill ha den. Tillsätt purjo, morot och palsternacka. Färs grönsakerna så att de blir något mjuka. Rör ner ost och mjölk, servera köttet med röstin
Visningar:
5005
Sparat:
99

LIKNANDE RECEPT

Gorgonzolasås recept
Åsas gorgonzola
av lennali
över 2 månader
Underbar kyckli..
av Helvina
över 2 månader
Lövbiff i gorgo
av Disen
över 2 månader
Helstekt fläskf
av ros
över 2 månader
Queenies fläskf
av Queenie
över 2 månader