Entrecote med café de paris-smör

Det kryddrika aromsmöret Café de Paris är en klassiker på brasserierna i Frankrike och kockarna har alla sin egen version - ibland framhävs currysmaken, ibland dominerar paprikan eller det kryddgrönta.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

8 skivor entrecote, ca 1 kg
2 msk smör eller margarin
Salt
peppar

Café de Paris-smör:
250 g osaltat smör
1 äggula
1½ msk tomatpuré
1 msk ljus fransk senap
1 msk hackad gul lök
2 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
½ msk kapris
1 tsk timjan
1 tsk salvia
1 tsk dragon
1 tsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
½ tsk Worchestershiresås
½ tsk paprikapulver
1 tsk citronsaft
1 krm curry
1 tsk konjak
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm Fyra kryddor

Gör så här

Ta fram smöret i rumstemperatur. Blanda alla ingredienserna utom smöret i en matberedare och kör tills blandningen blir slät.

Vispa smöret med elvisp tills det är fluffigt. Tillsätt kryddblandningen och vispa noga. Lägg smöret i en skål och låt det stå framme tills det ska serveras.

Stek entrecoten i matfett ca 2 minuter på varje sida och salta och peppra. Lägg upp på varma tallrikar och lägg en klick av aromsmöret på varje entrecote. Servera omedelbart.
Visningar:
5849
Sparat:
51

LIKNANDE RECEPT

Somrig pannacot
av kkmman
över 2 månader
Entrecôte med h
av MammaA
över 2 månader
Ingrids vaniljb
över 2 månader
Kasslergratäng
över 2 månader
Supersnabb Entr..
av erajsko
över 2 månader
Amerikagrillad
över 2 månader