Entrecote på italienskt vis

På italienskt vis blir den vanliga entrecoten en helt ny upplevelse. Köttet marineras med sardeller, olivolja och vitlök innan det steks efter tycke och smak. Enkelt, annorlunda och mycket gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 skivor entrecote
8 rullade sardeller
2 vitlöksklyftor
4 msk matolja , gärna olivolja

Gör så här

Lägg köttet på ett fat. Mosa sardellerna med en gaffel och krossa vitlöken. Tillsätt olivolja och krossad vitlök.

Bred blandningen över köttet och låt det stå 1-2 timmar i rumstemperatur.

Värm en stor stekpanna och lägg i köttet med sardellsidan ner. Stek det 2 minuter på varje sidan över stark värme, eller längre beroende på hur pass genomstekt du önskar ditt kött. Servera genast.

Kokt, råstekt eller bakad potatis är gott till.
Visningar:
3053
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader