Erikas vetebröd

Ett gott och enkelt bröd

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 långpann

Ingredienser

50 g jäst
150 g smält smör
5 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
11 dl mjöl
2 ägg

Gör så här

Skall jäsa i 40 minuter
Fördela och platta ut degen i en långpanna ( ta gärna en stor långpanna så blir den inte så tjock).
Bred fyllningen över degen

Fyllning:
150 g smör ej smält
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g philadelfiaost
jäs ytterligare 30 minuter

Pensla med ägg och strö över pärlsocker

Grädda i 225 grader i 15 minuter
Visningar:
3167
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Vetebröd recept
Bästa vetebröde..
av lennali
över 2 månader
Riktigt smarrig..
över 2 månader
Berits
över 2 månader
Bullar med mand
över 2 månader
Snabba smörbull
av Queenie
över 2 månader
Pers kardemumma
av MrsC
över 2 månader