Espresso Cheesecake

En kaka med philadelphiaost, smaksatt med espresso. Rekommenderas!

Betyg (1 röst)
Espresso Cheesecake

Ingredienser

Botten:
10 digestive eller kommokex
2 tsk Tia Maria
50 g socker

Cheesecake mix:
600 g philadelphia ost light
4 ägg
100 g socker
1 dl kall espresso eller starkt kaffe

Topping:
100 g kesella
2 msk kaffesirap eller kaffelikör efter tycke och smak . Vi har valt Irish cream kaffesirap .
2 msk kall espresso (efter smak)

Gör så här

Botten
Dela en springform (26cm), fukta botten och lägg ett bakplåtspapper över. Sätt ihop formen och klipp bort resten av bakplåtspappret med 4cm marginal.

Mixa ingredienserna i en matberedare tills det är blandat (smuligt). Platta ut mixen i botten på formen lite försiktigt. Grädda i ugn 5 min på 160 grader.

Cheesecake:
Mixa allt i en matberedare tills det blir en slät smet. Häll smeten FÖRSIKTIGT över den nygräddade kakan. Grädda allt i ugn i 25 min på 60 grader.

Topping:
Vispa allt till en slät smet med ballongvisp. Häll toppingen FÖRSIKTIGT över den nygräddade kakan.

Placera cheesecaken i kylskåp i minst 24 timmar före servering.
Visningar:
7193
Sparat:
89

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader