Estamboli Saffransris med kyckling och grönsaker

Persisk mat... jättegott

Betyg (5 röster)
Antal personer
4-6
Estamboli Saffransris med kyckling och grönsaker

Ingredienser

1 kg kycklingfilé i bitar
1 gul lök hackad
2 morötter, i små bitar skiva sedan dela på mitten
Ca 2 dl haricot verts, i bitar
1 pkt passerade tomater
4 dl basmatiris
½ pkt saffran

Gör så här

Bryn kycklingen och lök i lite olja. Tillsätt morötter, haricot verts och passerade tomater. Låt småputtra tills kycklingen är genomkokt.

Koka upp 1,5 liter vatten i en kastrull. Häll i riset och 1 msk salt. Låt koka 5 minuter. Häll riset i ett durkslag. Ta lite olja i botten av kastrullen. Täck botten med ris. Varva sedan riset med kycklingblandningen- avsluta med ris.

Blanda ut saffranet i lite kokt vatten och häll ovanpå riset. Lägg på locket på grytan med en handduk mellan lock och gryta och låt grytan ånga på låg värme tills riset är klart. Om man vill ha en knaprik botten kan man ha högsta värmen på de 3 första minutrarna och skruva sedan ner till lägsta värmen.

Servera med naturell yoghurt och en härlig grönsallad.
Visningar:
9074
Sparat:
143

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.